web analytics

Bara nästan – men nöjd ändå!

Förra helgen var Luna och jag iväg till Växjö och försökte tävla appellspår. Tyvärr så valde hon, vad jag tror i alla fall, att spåra vilt i stället för spårläggaren så vi bröt…

Hade sån tur att vi fick efteranmäla till Jönköpings appellspår och kom med där. Så efter gårdagens besök på vinthundsklubbens utställning i Landskrona, där tjejerna fick varsitt VG, bar det av till Jönköping. Så himla skönt med husbilen (:yess:)

Vädermässigt var det väl sämsta tänkbara för en whippet, 5 grader varmt och regn i morse (:no:) Dessutom gick gräset på hennes spårgärde upp till magen på henne och att stoppa ner hela huvudet i det är kanske ingen favoritsysselsättning… Men trots det, och trots lite gräsätande i början och ett MYCKET långsamt spår, så kom vi runt och hon tog alla pinnarna – betyg 7 och jag var jättenöjd!

Ganska lång väntan till resten men med tanke på att vi hade husbilen med så blev det bara bra då hon fick sova ordentligt en stund.

Budföringen gick riktigt bra, sen avstod jag platsen då vi inte tränat den och avslutningsvis var det lydnad. Lydnaden är inte vår starka sida och den var lite väl svajigt och när jag sen inte skötte mig och klämde i med ett dubbelkommando på hoppet så missade vi gränsen för godkänt (som var vårt mål) med ynka 3,5 poäng (:crazy:)
Ja ja inte mycket att göra något åt, men trots det så är jag så himla nöjd med henne (:kiss:) Tänk att vi tillsammans tog oss igenom en appellspårtävling – en whippet liksom, och under dom väderförhållandena dessutom! För trots att det slutat regna under förmiddagen så var det riktigt kallt, funderade på handskar ett tag, vilket gör att jag tycker det var helt fantastiskt bra jobbat av oss båda egentligen (:yes:) Och tydligen tyckte även domarna att det såg trevligt ut för vi blev ”Domarens val – för att vi var ett glatt, trevligt och positivt ekipage på lydnadsplanen”. Det kändes verkligen som plåster på såret så trots den retfulla missen till godkänt så är till och med jag imponerad och stolt över att vi genomförde hela tävlingen!

Här är film på budföringen och lydnaden, hade först inte tänkt lägga upp den då jag avskyr att se mig själv på film, fast jag vill visa att allt inte är perfekt utan att man kan ha roligt ändå så håll till godo (:blum:)

12 reaktioner till “Bara nästan – men nöjd ändå!”

 1. Hej! Dags att ge mig till känna :-D . Hittade hit någon gång av en slump och tycker din blogg är så trevlig så jag brukar titta in ibland! Jättefint att få se er appellfilm. Jag blev lite rörd över hur trevligt det såg ut (glad och vänlig förare och en jättehärlig hund). Extra eloge för linförigheten! Med vänlig hälsning/Erika

  1. Så roligt att du gillar bloggen, och jättetack för dina fina ord dom värmer verkligen :heart:

 2. Cissi, vilken prestation! Iskallt, blåsigt….och ändå ser hon så glad och trevlig ut. Jag blir nästan tårögd närjag ser den där lilla svansen vifta. Jättefin position på linförigheten och fria följet, snyggt läggande (även om det var för kallt för att ligga kvar helt!), inkallningen ser hon så himla glad ut när hon gör, det är ju lite självbelönande för en whippet eftersom de får springa! Budföringen likaså. Apporteringen även den jättekul! Jag tycker du ska vara helnöjd, nu har ni genomfört en tävling och ni håller på att skaffa lite tävlingsrutin, det är ju också viktigt. Och Jerker – med tanke på ditt hörbara engagemang! – så har tjejerna en supercoach!

  1. Tack för dina åsikter och ditt engagemang i oss. det är värt mycket :heart:

   Jag har sån lyx att ha två kanoncoacher, min man och min bästa träningskamrat Ulrika :inlove:

 3. Så roligt att se er. ?
  Sååå imponerad med en whippet i det där vädret. Nästa gång fixar ni det.
  (Och Jerker: man ska inte svära när man filmar … ?)

  Kram på er

  1. Tack :heart:
   Tror han blev lika frustrerad då som jag blev efteråt när jag insåg att jag inte gav något dk ;-)
   kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.