web analytics

1:a advent

Nu har vi gjort ”1:a advents fint” här hemma. Ljusstakar uppsatta, blommor köpta och arrangerade och ytterbelysningen nästan uppe – lite kvar.

Jerker och Elton har haft en toppenhelg (nästa gång SKA jag med), ätit supergod mat, trevligt umgänge och dessutom fått valla – kan det bli bättre :D

När det gäller vallningen så måste dom nog komma igång och valla mer regelbundet så husse verkligen får en chans att lära sig sin bit. Elton vill så mycket och tycker att ”han kan bäst själv” vilket gör att han blir frustrerad när husse inte hänger med riktigt eller inte är riktigt tydlig. När Calle kör honom går han betydligt lugnare och bättre. Sista rundan idag hade visst gått OK, då var Jerker lugnare och tydligare vilket genast avspeglar sig på Elton. Mer träning med andra ord ;)

Det verkar svårt att få till vallning hos hans jobbarkompis. Först var det lammen och nu är visst baggen där…… Men han ska höra om han kan få dela av några tackor och valla ändå. Än så länge är det ju inge problem med vädret – grått och plusgrader går utmärkt att valla i.
Med jämna mellanrum får vi kosta på en kurs hus Calle och Beate så ska nog Jerker också bli bra på det här vad det lider :D

Önskar alla en härlig advent!

5 reaktioner till “1:a advent”

 1. Härligt att det funkar bra med vallningen.. men det är ju så man behöver träna.. :)
  Om inte annat så sej själv.. :) De har de ju i sej mkt med..
  Hoppas du kryar på dej snart..
  Ha det gott.. kram

 2. B-M: Du är smart du, vi får fundera på det där :D

  A-L: Vet en schäfer som vallat en del och tydligen var riktigt duktig och det är ju en gammal vallhundsras så varför inte ;)
  Jo jag märker på Jerker att ett visst beroende börjar uppstå – vi får väl se hur det blir i framtiden….

 3. Mysigt med advent!!!!

  Vallning verkar kul. Tror dock att det inte skulle vara någon hit med Puppis ;-). Däremot hade jag en tik för några år sedan som hade varit roligt att prova med – trots rasen. Har en vallningsnördig kompis som har flera b.c. och massor av får, som bredvilligt tyckte jag skulle prova. Blev inte av. Tur kanske det var för annars hade man väl stått med både vallhundar och får. Vallning ska ju vara beroendeframkallande sägs det. Precis som golf. Jag vågar inte prova något av det =D!

 4. Visst är det mysigt att det äntligen blivit advent.
  Och tråkigt att det är brist på får. Kan ni inte köpa in några egna och hyra in hos fårbonden? Och så kan ni ju få lammstek till påsk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.