web analytics

Trevlig helg men mer förvirrad än vanligt…

Hela familjen Olin har haft en riktigt trevlig helg trots att vi varit på olika håll. Jerker var med whipparna på rallylydnadskurs i Loshult både lördag och söndag. Dom hade husvagnen med så jag tog bilen och åkte till Sara för lite träning, massa prat och ett besök på Malmöutställningen.

Jerker var jättenöjd med kursen och tyckte att det nya inlärningstänket till rallylydnadsmomenten han fått med sig var bra och inspirerande. Så nu blir det förhoppningsvis regelbunden rallylydnadsträning med båda whipparna för honom  *good*

Jag och Hojt träffade Sara och Madde på Hässleholms HU där dom tränade agility och jag tränade lydnad. Behövde få lite tips och inspiration för momenten i lydnadsklass tre, och det fick jag  *yes* . Provade lite olika sätt att få honom att ta i när han ska göra något från mig och det fungerade bäst när jag lånade Qluras fina sele:

150328_1

Men det behövs nog mycket träning för att få till det som jag vill ;-)
Ett enkelt sätt att träna vittringen fick jag också med mig, samt tips på hur jag ska få honom att begripa att han ska vara helt still med framtassarna i fjärren *yes* Provade även tungapporten på nytt ställe och det gick faktiskt bättre än vad jag trodde det skulle göra. Jag kör än så länge bara med 1,2 kg (han ska ha 2 kg) och tänkte få momentet helt befäst innan jag ökar vikten.

150328_2

Avslutningsvis provade vi lite stegförflyttningar till vänster som vi har svårt att få till och där fick jag tipset att börja i rörelse och kanske inte gå 90 grader direkt. Fungerade jättebra men där gav min arm upp så Sara tog över och provade att gå lite med honom och jösses så fint han gick med henne *kiss*

Avslutade dagen med en skön långpromenad, god middag och massa prat!

I går så skulle Sara ställa ut Qlura i Malmö och vi åkte med. Det gick jättebra för fina lilla Q och hon blev BIM och fick cert och cacib *yess*
Efter timmarna på utställningen var det väldigt skönt att gå en lång härlig promenad i skogen med hundarna innan jag åkte hem. Trött efter en rolig och aktiv helg så var jag tydligen mer än lovligt virrig när jag skulle packa ihop mina saker *no* Då vi på lördagen varit på ICA MAXI och handlat hade jag hittat några laktosfria drickyoghurts som jag köpte och skulle ha med mig hem. Döm om min förvåning när jag kom hem och packade upp detta  *dash* :

150328_3

Till saken hör att även yoghurten var grön men lite bättre koll bör man nog ha…. Ja ja stackars Sara får köpa ny matlagningsgrädde och Jerker får äta upp denna då jag ju inte kan äta den eftersom jag måste ha laktosfria produkter… Tack Sara för en härlig helg och förlåt för min virrighet *pardon*

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.