web analytics

På Mauritius – så skönt!

I onsdags gjorde jag något helt nytt tillsammans med min mamma. Hon har alltid haft svårt för den här årstiden när det är mörkt och grått och förr försökte hon åka utomlands någon gång under vintern. Men nu för tiden är det inte lika lockande att åka så det är toppen att Emmaboda har gjort ett fantastiskt fint ljusrum på Loket. Där kan man välja på tre olika platser beroende på hur varmt man vill ha det och vi valde Mauritius med sina 28 grader, helt ok laugh

Igår började Era och jag dagen med lite lek i trädgården. Det här med att komma med roliga uppletandesaker till matte är inte Eras starka sida så det har vi äntligen tagit tag i nu. Vi får se hur det kommer att gå…

Efter det så gav vi oss ut alla fem på en härlig runda nere i Linnefors.
Finaste gänget :heart:

Jag älskar att gå i skogen med hundarna, naturen är så naturligt vacker:

Idag blev det spårträning för Era och promenad och lite lösspring för whipparna. Era fick ett spår på dryga 600 m med en del terrängskiften, fem pinnar och en liggtid på ca 1 timme. Hon spårade fantastiskt bra, trots att det var länge sedan vi spårade sist så skötte hon själva spårandet galant.

Däremot var pinnarna inte alls lika viktiga… Tyvärr brukar det bli så när vi inte har spårat på ett tag eller då spåret blir för spännande. Får återigen ta tag i att bygga värde i pinnarna och helst få till ett eller ett par spår i veckan. När vi tränade som intensivast inför appellen så hade hon inga problem alls med pinnarna så bara hitta tillbaka till det.

Även om whipparna inte fick göra så där jättemycket så är det tydligen tröttande att vara med när Era spårar och få springa lite på gärdet efteråt :inlove:

6 reaktioner till “På Mauritius – så skönt!”

 1. 28 grader är alldeles för varmt! ?

  Vilket härligt kort på Era.

  Det är mysigt att sova tillsammans, säger whipparna!

  1. Jag trodde också det skulle vara för varmt men det var en behaglig värme, kändes inte alls som när det är 28 grader ute.

 2. Visst är det roligare spårträning nu när man har lägre som hägrar! Bojan fick ett liknande spår som Era i veckan och gick också över någon pinne eller två. Jag tror det har med att de tycker att det är jättekul med själva spårandet men också att just spårandet kräver mycket koncentration när svårigheterna byggs på.

  Whippetarna är så söta så jag smäller av. Föreställer mig hur de susade runt på gärdet med vindens fart.

  1. Åh är Bojan också uppflyttad, supergrattis kiss

   Ja dels det och i det här fallet berodde det nog också på att det var 2,5 vecka sedan hon spårade sist pardon Och hon älskar verkligen att spåra :heart:

   Ja att se whippar (igentligen de flesta vinthundar) springa är fascinerande yes

   1. Ja helt oväntat bara smashade Bojan in appellen med bl a ett kanonspår i oktober smile . Det var en fin dag. Och roligt att kunna gå vidare mot lägre. Svårast tror jag krypet blir. Är ingen mästare på det momentet. Tränade in kryp med Selma och körde lägre med fint resultat för ett par år sedan, men just hennes kryp var inte det vackraste man sett.

    1. Ja visst är det kul att få börja peta i lägra/högremomenten smile
     Jag började med baklängeskryp på Era och nu har vi börjat vända på det men fortfarande har jag henne framför mig så jag kan belöna när hon rör benen så som jag vill.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.