web analytics

Avslutning

I går var det spåravslutning på Hojts och min lägrekurs (spår-lydnad) som vi gått och vi har verkligen gått framåt under denna kurs. Är så nöjd med hur vår instruktör har coachat oss och fått mig att lita på min duktiga spårhund!

Det var Jenny som lade vårt spår i går och det blev ett himla bra spår och Hojt uppskattade mycket alla dom klurigheter hon gjort – TACK för det! Det började ganska direkt med en återgång som han verkligen fick jobba i men löste fint till sist. Sen var det en hel del terrängskiften, började med mossa sen blev det risigt och hygge som Hojt löste jättefint!

140329_hojt1

140329_hojt2

140329_hojt3

Har lagt in den gula bollen i belöningen och den gillar han mycket men trots det gick han över första apporten… Men den andra tog han fint:

140329_hojt4

Och han är lika övertygad som hans halvbror var på att det går alldeles utmärkt att kampa med den, det gäller att akta fingrarna *crazy*

140329_hojt5

Sen hade Jenny gått utmed vägen en ganska lång sträcka och sedan tvärs över den och fortsatt in i skogen på andra sidan. Och sånt här älskar Hojt och taggar igång som sjutton:

140329_hojt6

Ett mycket bra avslut och nu har vi många verktyg att jobba vidare med så vi så småningom kan ta oss ut och tävla i lägre klass spår!

Då vi var så få igår fick även Utzzi ett spår och jag måste bara dela med mig av ett par bilder. Hon har den spårteknik som har varit min målbild från den dag jag började spåra med Hojt när han var 10 veckor:

140329_utzzi1

Att hon sen är en väldigt mysig hund gör ju inte saken sämre :heart:

140329_utzzi2

Idag har Hojt och jag varit och tränat först uppletande och sen lydnad. Uppletandet gick riktigt bra, han letar fint men tappar i tempo så det är något vi behöver jobba extra på. Lydnaden gick också över förväntan då det var varmt och han var lite trött efter gårdagen. Fick som vanligt till bra träning och lite tips på vägen av bästa träningskamraten, som tillexempel hur jag ska tänka när det gäller framförgåendet kontra framåtsändandet och hur jag bör gå vid krypet ;-)
Tack vännen!

 

5 reaktioner till “Avslutning”

  1. Tack själv, för som vanligt super mkt hjälp vid vår lydnadsträning! O för de fina bilderna på min prinsessa

    1. Konstigt? Hela min kommentar kom inte med… ? Jag skrev också att Hojt är en superduktig spårkille som är extra cool att se då han hämtar upp spåret vid återgångarna o därmed också spårade över mina fötter!
      Första bilden är det tur att du ha en så ny och fin lina för annars hade vi missat den lilla killen i allt bröte…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.