Om Kennel Triporas

Kennel Triporas drivs av mig, Cissi Olin, och även om min man inte är delägare så är han såklart ändå ett stort stöd.

Jag har alltid varit intresserad av uppfödning och avel, vi födde upp kaniner på 1990-talet och i början på 2000-talet. Vi slutade med det mest beroende på att vi bodde i lägenhet då och hade våra kaniner hos mina släktingar och när vi flyttade 46 mil därifrån så var det inte hållbart längre.

Tanken att föda upp hundar har funnits de senaste 10 åren och jag har gått SKKs uppfödarutbildning, kurs om hundens beteende och både anatomi- och genetik-kurs. När vi hittade vår ras i whippeten så började planerna ta ännu mer form att starta uppfödning. Nu har vi äntligen en tik som vi tror på och förhoppningsvis kommer hon att bli kennelns stamtik. Målet jag strävar efter är en vacker whippet som är en fin och go kamrat som älskar att springa, och är duktig på det, och gärna hänger med i det vardagliga livet oavsett vad det innebär. Denna målsättning har lett till att jag är aktiv funktionär inom en rad olika hundgrenar: Svenska Kennelklubben, Svenska vinthundsklubben (lure coursing-verksamheten), Emmaboda Brukshundklubb och Kalmar Whippetrace.

Namnet TRIPORA har en egen historia:
När den första riktigt hemsidan kom till ville vi ha ett namn som egentligen inte hängdes upp på varken oss eller någon av våra hundar utan mer var ett ”varumärke” för oss. Efter mycket tänkande kom vi på TRIPORA som är en blandning av namnen på dom tre korthårscollies vi har haft (idag finns inga korthårscollie kvar i familjen). När jag sen började fundera på det här med avel och att bli uppfödare så var första tanken ett helt annat namn. Men efter några år utan att det blev någon kull tagen av olika anledningar så beslöt jag mig nu i slutet på 2017 att byta kennelnamn. Så förhoppningsvis blir namnet Triporas godkänt i början på mars då det kommer att annonseras i Hundsport nr 1 – 2018.

Tri = Trissan, po = Ponte, ra = Rask blir Tripora!