web analytics

Bästa tjejen!

Vilken helg vi har haft vid Hovdala Slott på årets andra LC-prov. I fredags var det helt ok väder så medan grabbarna byggde banorna passade jag på att gå en lång härlig runda med hundarna.

 

I lördags var jag extra glad att min funktionärspost innebar tjänst i varma Sveland-husbilen då det var regnigt på förmiddagen och snö på tvären under eftermiddagen. Och trots att hundarna fick tillbringa största delen av dagen i husbilen så tror jag dom var ganska nöjda med att slippa äckelvädret ute.

Idag vaknade vi till minusgrader och frost men soligt. Tyvärr var det alldeles för isigt, hårt och halt på fältet så det bestämdes att skjuta upp starten till tidigaste kl 10 och dessutom bara köra ett lopp, allt för hundarnas säkerhet.

Jerker är den som startar Raya så jag satt i sekretariatet och jobbade men hjärtat höll på att stanna när jag i komradion fick höra att man ropade om att det låg en munkorg kvar på banan efter en vådlig vurpa! Slängde mig på telefonen till Jerker och ja visst var det Raya som hade vurpat, men tydligen hade hon aldrig slutat springa utan efter några varv varit uppe igen och sprungit fint i mål. Märktes inget på henne efteråt och när jag gick igenom henne nu innan vi åkte hem så hittade jag inget speciellt heller som tur var!

Jag var ju såklart inte med i sekretariatet när Rayas klass räknades men vi var ganska säkra på att hon inte kommit så bra med tanke på den vurpan. Så döm om vår förvåning och glädje när hon kom tvåa på 167 poäng (bara ett lopp istället för de normala två därav den onormal summan) och fick cert! Våran duktiga fina lilla tiger, andra tävlingen och första certet!

 

 

Dessutom sprang hon i par med sin syster som kom fyra och fick sitt andra cert, vilka syrror dom är Dixietown Alptoppens Ros och Dixietown Rumba i engelska parken.

 

6 reaktioner till “Bästa tjejen!”

 1. Grattis Raya!! ? Och så skönt att hon klarade sig utan skador trots vurpan.

  PS Har alla in hennes kull namn efter Owe Törnqvist låtar? Rumba hade varit ett skojigt namn ?

  1. Tack :heart:

   Japp kullen är döpt efter Owes låter, killen i kullen heter Dixietown Torsten på skorsten ;-)
   Nu var alla valparna redan namnmärkta när vi kom in i bilden och då vi helst ville ha Alptoppens Ros (samt att Rumba redan var tingad) så fick det bli Raya i stället smile

 2. Jag fattar ingenting av hur tävlingen går till, men stort grattis till cert och (kanske allra viktigast) att hon inte skadade sig ???
  Kram

  1. Man sätter ut ett antal trissor på en åker i varierande mönster och drar en lina med en ”trasa” (den så kallade luren) runt dom som man sen kör in samtidigt som hunden jagar den. Ungefär som lilla bytet på MH fast den här banan är på en åker, i zick-zack och allt från 400-1000 m lång.

   Tack, håller med om att det viktigaste var att hon var hel :heart:

 3. Puh, vad bra att hon inte skadade sig! Roligt att hon är en sådan snabbing!

  Ser läckert ut med alla hundar kopplade i midjebältet sådär.

  1. Ja det var det bästa, sen att hon kom två med cert blev bara en härlig bonus yes

   Det är väldigt praktiskt att ha bältet då jag har problem med mina axlar tyvärr…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.